ICC partners

Nurses Network IBD Care (NNIC)

De NNIC is een netwerk voor alle IBD-verpleegkundigen en andere zorgprofessionals die betrokken zijn bij het behandelen van IBD-patiënten. Binnen dit netwerk wordt actuele kennis en ervaring op het gebied van IBD, in al haar facetten, gedeeld en actief uitgedragen. Lees meer over de NNIC op hun website.

Young-ICC (Y-ICC)

In de Y-ICC verenigen zich jonge artsen en onderzoekers vanuit heel Nederland met een bijzondere interesse voor wetenschappelijk onderzoek naar inflammatoire darmziekten (IBD).

Het primaire doel van de Y-ICC is het vormen van een sociaal netwerk waarbij kennis en kunde onder jonge artsen en onderzoekers kan worden uitgewisseld. Om dit te verwezenlijken zijn er jaarlijks twee symposia. In het voorjaar staat het symposium in het teken van informatie die gepresenteerd is op het Europese IBD-congres ECCO. Tijdens het najaarssymposium staat (fundamenteel) onderzoek van de jonge IBD-onderzoekers centraal om kennis te maken met elkaars aandachtsgebieden en onderling kennis en ervaringen uit te wisselen. Daarnaast wordt er tijdens het symposium een inspirerende workshop aangeboden.

Eveneens een belangrijk doel van de Y-ICC is het opzetten van een sociaal digitaal netwerk van jonge IBD-geïnteresseerden. Voor dit doeleinde is een LinkedIn groep aangemaakt (link) waarop we o.a. komende evenementen op zullen aankondigen. Tevens kan hier laagdrempelig contact worden gelegd tussen verschillende IBD-onderzoekers in Nederland.

Het bestuur bestaat uit:

Agenda

ICC-dag 2018

25-09-2018

Via deze link kunt u het dagprogramma zien van de ICC-dag 2018.
Het congres wordt gehouden op de Vierde Dinsdag in September, dit jaar 25 september 2018 in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam.


Bekijk alle evenementen